Har du overvejet at tage et kviklån, men er du blevet skræmt væk af kviklånets dårlige omdømme? Der findes heldigvis andre alternativer derude, hvis du ikke ønsker at tage et kviklån. Dem kommer vi ind på her på siden, ligesom vi også kommer ind på kviklånet.

Hvad er der galt med kviklånet?

Kviklånet bliver flittigt kritiseret i medierne og af politikere herhjemme. Lånet anses som at være en fælde for forbrugerne, og så mener mange at lånene er alt for dyre. Men er det nu også sandt? Det er sandt, at kviklån ikke er den billigste låneform. Lånets ÅOP er relativt høj sammenlignet med det typiske banklån. Når du tager et kviklån, skal du altså forvente at betale et noget højere beløb tilbage, end hvad du lånte. Der er dog kæmpe konkurrence om kunderne, og derfor kan du af og til være heldig at finde et kviklån til nogle rigtig fine vilkår.

En af årsagerne til at kviklånet er blevet stemplet som et farligt lån, skyldes i høj grad de lave krav til lånet. Hos nogle udbydere kan folk på kontanthjælp låne penge, selvom de måske ikke har så mange penge til at betale lånet tilbage igen. De lave krav betyder også at økonomisk uansvarlige personer vælger at tage et kviklån, selvom de ikke har råd til det. Dermed vil deres gæld hurtigt vokse, og det kan være vejen indtil en ond cirkel. Har du en stabil økonomi og en fast indkomst, bør du ikke være så bekymret for at tage et kviklån, hvis du er indstillet på at det kommer til at koste nogle penge, og hvis du låner på baggrund af et budget. Til gengæld får du en hurtig behandling, og du kan have pengene stående på din konto i løbet af kort tid.

Hvilke alternativer har jeg?

Ønsker du ikke at tage et kviklån, findes der andre alternativer. Dog kommer de i høj grad an på, hvor mange du skal bruge, og hvad du skal låne penge til.

  • Banklån

Ved et banklån er vilkårene som regel noget bedre end ved et kviklån. Dog skal du også forvente at kravene er noget højere for at blive godkendt. Et banklån er ofte den lånetype der bruges, når du skal låne penge til en bil. Et banklån bruges også typisk som en del af et huslån.

  • Kassekredit

Var din hensigt med et kviklån at dække en uforudset udgift, så kan en kassekredit også være en løsning. Ved en kassekredit får du mulighed for at trække din konto over med et bestemt beløb, mod at du selvfølgelig betaler renter af det. En kassekredit er perfekt til dig, hvis du gerne vil have noget mere økonomisk stabilitet. Det kan for eksempel være som en sikring, hvis du får en uforudset udgift, som din opsparing ikke kan betale. Renterne på en kassekredit er høje, så derfor skal du ikke låne med henblik på at trække din kassekredit over hele tiden. Så bliver det hurtigt dyrt.

  • Familielån

En sidste mulighed er familielånet. Her låner du penge af venner, bekendte eller af din familie. Her vil vilkårene typisk være meget fordelagtige. Dog kræver et familielån også en enorm tillid. Økonomi kan hurtigt ødelægge relationer, og det er faren ved at tage et familielån. Sørg altid for at få lavet en klar låneaftale.